runningtherapie en het Yes-gevoel

Afspraak maken

Voorkom angst of stress

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een heel rustige duurloop onder begeleiding van een running therapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Met name depressieklachten, slapeloosheid en stress gerelateerde klachten als angst, overspanning en burn-out kunnen verminderen door runningtherapie. Vaak ontstaat er een Yes-gevoel omdat je door running meer vertrouwd raakt met je eigen mogelijkheden tot herstel.

 

Vrolijker en gezonder leven 

Runningtherapie is er ook voor mensen die (nog) geen klachten hebben maar die zichzelf ten doel hebben gesteld een betere balans te krijgen tussen arbeid (inspanning, sport, werk) en rust (herstel, ontspanning).

Running kun je overal toepassen en je kunt je eigen tijd indelen. Het houdt je fit en vitaal en is op elk niveau toepasbaar. Het Yes-gevoel bij running ontstaat door het vrijkomen van geluksstofjes (hormonen als endorfine).

Sens beweegt je biedt een specifiek op jou gericht programma aan. We houden  rekening met je lichamelijke mogelijkheden en jouw eigen doelstellingen. Personen met psychische moeilijkheden hebben vaak te weinig beweging of neigen naar overmatig trainen met risico op blessures. Na een uitgebreide intake start je meestal met een conditiemeting en het meten van je stress niveau. Runningtherapie gaat niet om de prestatie maar om je hoofd leeg te maken, om je stress hormonen af te bouwen waardoor je beter ontspant of om zelf weer actiever te gaan worden.

urban running

urban running op Strijp-S

Zin om gewoon lekker te rennen in een groepje? In de ochtend of aan het einde van je (werk)dag? We starten op Strijp-S een loopgroep in en rondom Strijp-S. Meld je aan en tegen een kleine vergoeding loop je mee wanneer het jou uitkomt.

Cliënt aan het woord

Nooit gedacht dat ik fitter en blijer word van hardlopen! Monique van Zonneveld

Wil je graag weten hoe we jou kunnen helpen (beter te) bewegen?