De fysiotherapeut beweegt je naar herstel

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten die ontstaan zijn door werk, sporten, een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of ouderdom.

Gezond bewegen en ontspannen

De fysiotherapeut is specialist in het herstellen van lichamelijke klachten en het opheffen van bewegingsbeperkingen. Met adviezen, oefeningen en gerichte professionele aanraking zorgt de fysiotherapeut ervoor dat je klachten beter beheersbaar worden, dat je je weer prettig voelt en je weer gezond kan bewegen. Op die manier levert fysiotherapie een positieve bijdrage aan bijvoorbeeld het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen en herstellen van blessures.

Onze werkwijze

  • Uitgebreid vraaggesprek over je klachten en wensen voor herstel

  • Houdings- en bewegingsonderzoek

  • Behandelplan en toelichting

  • Persoonlijke begeleiding in bewustwording van gezond gedrag

  • Je krijgt oefenstof en adviezen toegestuurd

  • Mogelijkheid voor tussentijds contact/ e-health

  • Inlogmogelijkheid in je eigen dossier

Fysiotherapie Eindhoven

Je bewegingsgewoonten bepalen je vrijheid in beweging. Minder gunstige bewegingspatronen zijn vaak de oorzaak van pijnklachten. Dat komt omdat je onbewust de verkeerde spieren en gewrichten gebruikt. De fysiotherapeut geeft advies en oefent het juiste spiergebruik. Sommige spieren moeten misschien juist minder gebruikt worden en andere spiergroepen meer. Fysiotherapie kan een bijdrage leveren wanneer je je fitter en vitaler wil voelen.
Ontspannen bewegen komt terug bij het toepassen van goede ademtechnieken. Je longen op de juiste manier leren bewegen en je hartspier trainen is ook iets waar de fysiotherapeut je verder mee kan helpen. Het gaat erom dat je je lichaam zo goed leert kennen dat je er (weer) op kan vertrouwen.

Ontspanning kan ook betekenen spierontspanning. De fysiotherapeut begeleidt je in de bewustwording van spanningspatronen en leert je te ontspannen.

Niet iedereen houdt van fitness en bewegen in een oefenzaal. Bij Sens beweegt je begeleidt onder andere de fysiotherapeut je in sporten die je graag doet of wil gaan doen. Zo kan er een trainingsschema worden gemaakt voor paardrijden, wandelen, (urban)running of voor een eigen oefenprogramma thuis met materialen als een balansbal of Dynaband die je meekrijgt. In de oefentherapie ten slotte gebruikt Sens beweegt je ook vormen van yoga en pilates.
Kinesiotaping is een methode om spieren te omzwachtelen (tapen). De gebruikte tape heeft een rekbaarheid die te vergelijken is met de huid. Zo worden de spieren niet vastgezet maar kunnen vrij bewegen zonder dat ze te veel uitrekken.

Kinesiotaping kan vijf verschillende fysiologische systemen beïnvloeden: huid, fascie, circulatie/lymfe,spieren en gewrichten. Door middel van het aanpassen van de richting en rek op de Kinesio Tape kunnen deze systemen positief worden beïnvloed.Kinesiotaping helpt grenzen in het bewegen aan te brengen waardoor herstel kan optreden van aangedane spieren en gewrichten. Ook helpt het je bewuster te maken van je ongunstige beweeg gewoonten en leert het je sneller gezonder te bewegen. Kinesiotaping kan de doorbloeding van gespannen spieren bevorderen waardoor klachten verminderen.Naast de taping ten slotte ontvang je een gericht beweeg /sportadvies.

Het is vaak prettig te meten en te weten hoe je basisconditie is. Bij Sens beweegt je kan je verschillende conditietesten doen. Deze kunnen een uitgangspunt zijn voor verandering maar het kan ook zo zijn dat blijkt dat je juist, tegen je verwachting in, een goede conditie hebt. We maken je bewust van je inspanningsmogelijkheden.

Daarnaast maken we bij Sens beweegt je gebruik van de emWave hartcoherentiemeter. Onderzoek heeft aangetoond dat het patroon van je hartritme de staat weergeeft van je emoties en de werking van je zenuwstelsel. Zo kunnen we nagaan hoe hoog je stress niveau is en afhankelijk daarvan je goede adviezen en oefenstof aanbieden.

Deskundige aandacht voor het bewegen van uw kind.

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dit is ook een favoriete bezigheid van kinderen. Tijdens de basisschoolperiode leren ze veel nieuwe vaardigheden zoals fietsen, zwemmen en schrijven. Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf. Soms vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen. In dat geval kan de kinderoefentherapeut of een kinderfysiotherapeut hulp bieden.

Kindertherapeuten zijn gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van baby’s, jonge kinderen en kinderen in de basisschoolleeftijd. Bij baby’s gaat het vaak om behandelen van voorkeurshouding, afwijkingen in de ontwikkeling van groeien en bewegen. Ook zien we regelmatig huilbaby’s en gaan na wat we hierin kunnen bijdragen voor kindje en ouders.

Deskundige aandacht voor het bewegen en welzijn van uw kind. Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dit is ook een favoriete bezigheid van kinderen. Tijdens de basisschoolperiode leren ze veel nieuwe vaardigheden zoals fietsen, zwemmen en schrijven. Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf. Soms vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen. In dat geval kan de kinderoefentherapeut of een kinderfysiotherapeut hulp bieden.

Wat zeggen clienten over ons?

Door de therapie kan ik nu veel beter omgaan met mijn stress!

Robin ter Avest

Door de slaaptherapie voel ik me veel energieker en geniet ik weer volop van het leven.

Jur Geerts

Door mijn therapie bij Lonneke ben ik de gymles weer leuk gaan vinden. Ik durf nu ook mee te doen met voetballen op het plein.

Evi Jongepier

Mijn kind is veel zelfverzekerder geworden en minder gespannen tijdens bewegen, dat is fijn om te zien. Ze heeft duidelijk meer plezier in activiteiten gekregen.

Taco kisjes

In plaats van Nee zeggen, zeg ik nu duidelijk JA tegen wat ik wel kan en wil doen.

Illia Vaskovich

Nooit gedacht dat ik fitter en blijer word van hardlopen!

Monique van Zonneveld

Wilt u graag weten hoe we u kunnen helpen (beter te) bewegen?