Burn-out Sens beweegt je Eindhoven

Bij Sens beweegt je Eindhoven kan je met burn-out klachten en stress terecht voor een stress meting. Bij Sens beweegt je Eindhoven behandelen we burn-out klachten op onze locaties StrijpS, Airbornelaan en Boschdijk. Ook kan je hier terecht voor een stress meting. Voorbeelden van burn-out klachten kunnen zijn, moeheid, futloosheid, concentratieverlies, geheugenproblemen, slaapproblemen, pijn in de nek of schouders, snel geïrriteerd zijn of chaotisch in het hoofd. Bij Sens beweegt je Eindhoven leer je hoe je kunt omgaan met stress en of burn-out. Bij Sens beweegt je wordt op alle locaties in Eindhoven gewerkt met de CSR (chronische stress Reversal) methode waarbij interventies als ademtraining, ontspanningstraining, conditie opbouw, gezonde leefstijl en preventie worden aangeboden op maat. Heb je vragen of wil je meer informatie over stress, burn-out klachten of een stress meting aarzel dan niet om een afspraak te maken. Op alle locaties in Eindhoven zijn therapeuten werkzaam die je met stress en burn-out klachten kunnen helpen.

Stress en burn-out

Bij spanning en stress gaat het lichaam zich instellen om in actie te komen. Dit proces wordt gestuurd vanuit je oerbrein. Dit zie je vaak bij dieren: tijdens dreiging moeten ze snel kunnen vechten of vluchten. Om dit te kunnen doen, gaat de hartslag omhoog, gaan spieren aanspannen, stijgt de alertheid en komt extra energie vrij. Bij mensen gebeurt het ook, maar meestal gaat het niet om een fysieke bedreiging. Wij hebben te maken met psychische “bedreigingen”, zoals situaties waarin we de controle verliezen, een hoge werkdruk of veel zorgen. Net als dieren komen we dan in een staat van paraatheid. Dit kost veel energie. Wanneer we langere tijd in deze toestand verkeren, komen we energie tekort. We plegen, bij onvoldoende herstel, dan roofbouw op ons lichaam. Er kunnen klachten ontstaan zoals moeheid, een futloos gevoel, aandacht- en concentratieverlies, geheugenproblemen, slaapproblemen, pijn in nek en schouders, snel geïrriteerd zijn en een druk of chaotisch hoofd. Hoe verder we in dit proces van roofbouw geraken, des te moeilijker is het om te ontspannen. Zo ontstaat een neergaande spiraal: er is al te weinig energie en door een onvermogen om te ontspannen komt er nog minder energie in het lichaam terug. Bij Sens beweegt je burn-out Eindhoven leer je wat je moet doen om je energiereserves aan te vullen en beter te herstellen. Via een biofeedback meting wordt in kaart gebracht of het lichaam in voldoende mate kan ontspannen en herstellen. Als dat niet het geval is, leert u via biofeedback behandeling om een betere controle te krijgen over stressreacties en om op effectieve wijze te ontspannen. Bij Sens beweegt je Eindhoven wordt gewerkt met de CSR (Chronische Stress Reversal) waarbij interventies als ademtraining, ontspanningstraining, conditie opbouw, gezonde leefstijl, time-management, persoonlijke effectiviteit en terugvalpreventie worden aangeboden op maat.

Biofeedback meting

Voor het meten van stress maken we gebruik van biofeedback meetapparatuur. Biofeedback is een methode waarbij verschillende lichaamssignalen tegelijkertijd gemeten worden: ademhaling, hartslag, spierspanning, handtemperatuur en handvochtigheid. De meetwaarden zijn zichtbaar in grafieken en worden op een scherm getroond. Zo krijg je zelf direct terugkoppeling van je lichaamssignalen. De gemeten waarden worden door je biofeedback therapeute vergeleken met normaalwaarden waardoor bekend wordt of er sprake is van fysiologische stress/spanning. Verder wordt er nagegaan of er voldoende snel herstel plaatsvindt na een stressreactie. Iets wat ontbreekt bij chronische stress. Ook kun je zien wat voor jou helpt om dieper te ontspannen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het handhaven van de energiebalans, inspanning afwisselen met ontspanning, gezonde leefstijl, time-management, zingeving en vermijden van persoonlijke valkuilen. De meetapparatuur wordt op verschillende manieren ingezet tijdens je herstel training.

Voor wie?

Biofeedback heeft bewezen toegevoegde waarde bij onder andere stress gerelateerde klachten, burn-out, (hoofd)pijn, hoge bloeddruk en stressgerelateerde slaapproblemen.