oefentherapie
Mensendieck - Cesar

Help uw kind makkelijker en plezieriger te bewegen

Afspraak maken

Deskundige aandacht voor het bewegen van uw kind

Bij Sens beweegt je kun je terecht voor oefentherapie en fysiotherapie. Een aantal van onze therapeuten zijn gespecialiseerd in kindertherapie.

Kindertherapie

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dit is ook een favoriete bezigheid van kinderen. Tijdens de basisschoolperiode leren ze veel nieuwe vaardigheden zoals fietsen, zwemmen en schrijven. Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf. Soms vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen. In dat geval kan de kinderoefentherapeut of een kinderfysiotherapeut hulp bieden.
Problemen die kinderen kunnen ondervinden in hun motorische ontwikkeling zijn heel divers.

Quotes vanuit ouders:
“Mijn kind kruipt nog niet”.
“Mijn kind valt heel vaak”.
“Mijn kind wil niet buiten spelen”.
“Mijn kind heeft geen plezier in sporten”.
“Mijn kind loopt achter in ontwikkeling bij het schrijven”.

Quotes van kinderen zelf
“Ik game vaak maar krijg dan na een tijde last van mijn nek en soms ook hoofdpijn”.
“Ik kan echt niet stil zitten en me concentreren voor huiswerk”.
“Ik hou niet van gym , dat kan ik niet goed en ik wordt niet vaak gekozen”.
“Ik wil goed politie en boefje spelen maar dat lukt niet omdat ik onhandig ben ( zeggen ze)”.
“Ik kan heel moeilijk opstaan om naar school te gaan ik ben moe, moe”.
“Ik kom pas heel laat in slaap, het is druk in mijn hoofd”.

Welke specialist?

Kindertherapiebij Sens beweegt je is een samenwerking tussen kinderfysiotherapie en kinderoefentherapie.

Kinderoefentherapie is een specialisatie van de Oefentherapie Cesar en Mensendieck. Kinderfysiotherapie is een specialisatie van de Fysiotherapie. Beide beroepen richten zich op de (senso)motorische ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.

Bij Sens is er voor kinderen ook de mogelijkheid om te werken aan ontspanning en beter slapen. Afhankelijk van de klachten kan een mindfulness trainer of een slaaptherapeut van Sens ingeschakeld worden.

Bij Sens werken de kindertherapeuten nauw samen. Behandelingen worden in structureel overleg doorgesproken om zo te komen tot maatwerk . Uw kind heeft echter een eigen vaste zorgverlener en aanspreekpunt. Zo streven we naar de beste zorg voor uw kind.

Intake, onderzoek en behandeling

Na aanmelding bij een gespecialiseerde kindertherapeut wordt aan het kind en de ouders/verzorgers gevraagd met welke activiteiten het kind moeite heeft. Vervolgens wordt het motorisch functioneren van het kind onderzocht. Op basis van de hulpvraag en het motorisch onderzoek stelt de kindertherapeut een behandeldoel en behandelplan op

Het individuele behandelplan wordt op een zodanige manier aangeboden dat uw kind plezier beleeft aan bewegen en zich vaardigheden spelenderwijs eigen maakt. Tijdens de behandeling worden zowel benodigde voorwaarden als vaardigheden binnen de motoriek aangepakt. Hierbij wordt aangesloten op de belevingswereld en interesse van uw kind. Er wordt gebruik gemaakt van oefenmateriaal speciaal voor kinderen. Uitdagen en ondersteunen zijn daarbij sleutelwoorden in de aanpak en begeleiding. Uiteraard wordt er tijdens de periode van behandelen afgestemd met ouders, verzorgers en leerkracht over de vorderingen van de behandeling en over eventuele begeleiding thuis of in de klas. De therapeut stimuleert de motorische ontwikkeling en zorgt ervoor dat bewegen weer leuk wordt en kinderen weer beter mee kunnen komen met hun leeftijdsgenoten.

Vergoeding en verwijzing

Behandelingen voor kindertherapie worden volledig vergoed vanuit de ziektekostenverzekering. U kunt bij ons ook terecht zonder verwijzing van uw huisarts of kinderarts. Een afspraak op school of thuis behoort tot de mogelijkheden bij Sens beweegt je.

Cliënt aan het woord

“door mijn therapie bij Lonneke ben ik de gymles weer leuk gaan vinden. Ik durf nu ook mee te doen met voetballen op het plein” ! Evi Jongepier

Ouder aan het woord

“Mijn kind is veel zelfverzekerder geworden en minder gespannen tijdens bewegen, dat is fijn om te zien. Ze heeft duidelijk meer plezier in activiteiten gekregen” ! Taco kisjes

Wilt u graag weten hoe we u kunnen helpen (beter te) bewegen?