Pijn verminderen en voorkomen

Sens beweegt je heeft 3 locatie in Eindhoven. Sens beweegt je is gevestigd in het gezondheidscentrum Airborne, gezondheidscentrum Boschdijk en in het glasgebouw StrijpS. Hieronder samengevat als fysiotherapie Eindhoven.

Als je een klacht, aandoening of blessure hebt waardoor je minder makkelijk beweegt, kun je  fysiotherapie Eindhoven contacten voor informatie, advies en behandeling. Daarnaast behandeld fysiotherapie Eindhoven slaapproblemen, stress gerelateerde problemen en burnout.

Wij staan voor je klaar. We helpen je snel en goed. We hebben een samenwerking met diverse specialisten uit ziekenhuizen. Bij Sens beweegt je werken 8 gespecialiseerde zorgprofessionals samen. De meest voorkomende specialisaties zijn oefentherapie, fysiotherapie, kindertherapie, bekkentherapie, biofeedbacktherapie en burnout begeleiding.

We hebben een behandelteam voor kinderen en volwassen bij Sens beweegt je.

Kies voor kwaliteit met een persoonlijk “touch”

Fysiotherapie Eindhoven is gericht op behandelingen om beter en pijnvrij te bewegen.
We zien veel mensen met rug- knie-, heup- en schouderklachten. Een andere grote groep cliënten bij Sens beweegt je Eindhoven bestaat uit klachten als gevolg van discusproblemen; er is dan iets mis met de tussenwervelschijf of de wervelkollom. Er ontstaan dan vaak rugklachten of nekklachten met uitstraling naar benen of armen. Overbelastingsklachten als hoofdpijn, ademproblemen en stress gerelateerde klachten worden vaak naar fysiotherapie Eindhoven verwezen.

Omdat wij de mens als geheel behandelen en niet alleen de klacht of blessure kun je een gratis health-check ontvangen als klant van fysiotherapie Eindhoven.

Metingen, herstel- en opbouwfase

We werken net wat anders dan gemiddeld. Bij fysiotherapie Eindhoven starten we met metingen en het goed in kaart brengen van de problemen. Het kan zijn dat we je werkplek gaan bekijken of juist je (buiten) laten sporten, we meten en observeren bewegingen die lastig zijn. Onze naam verraad het al Sens beweegt je, het gaat niet alleen om trainen maar zeker net zo belangrijk vinden we je mentale gezondheid en benadrukken de samenhang tussen je mentaal goed voelen, herstel en optimaal bewegen.

Onze werkwijze

 • Uitgebreid vraaggesprek over je klachten en wensen voor herstel

 • Houdings- en bewegingsonderzoek

 • Behandelplan en toelichting

 • Persoonlijke begeleiding in bewustwording van gezond gedrag

 • Je krijgt oefenstof en adviezen toegestuurd

 • Mogelijkheid voor tussentijds contact/ e-health

 • Inlogmogelijkheid in je eigen dossier

Persoonlijke aandacht , blijvende ondersteuning

Bij fysiotherapie Eindhoven gaat het om jou totale gezondheid en fitheid.

Je kunt als cliënt contact met ons houden na afloop van het behandeltraject en zo blijf je werken aan je doelen om gezond(er) te leven. Via multimedia en e-health ondersteunen we gratis verder.

Door middel van diepe massages, mobiliserende technieken en bloedcirculatietechnieken met een fysiotherapeut ondersteunen we het lichaam in de herstelfase.

Fysiotherapie Eindhoven biedt in de herstelfase ook ontspannende massages aan om rust te brengen in (te) gespannen spieren en te laten voelen hoe de base-line spannign kan en dient te zijn. Zo leer je dit in de loop van de behandelingen zelf te bereiken.

Bekkenfysiotherapie Eindhoven richt zich op patiënten met problemen in het gehele gebied van lage rug, bekken, buik en bekkenbodem. Bekkengerelateerde zwangerschapsklachten zijn een veel voorkomende indicatie bij fysiotherapie Eindhoven.

De bekkenfysiotherapeut geeft voorlichting over de functie van het bekken, aangrenzende banden spieren en zenuwbanen. Er wordt gekeken naar je houdings- en bewegingsgedrag in relatie met aangedane delen rondom het bekken.

Bij Sens beweegt je staan houdings- beweegadviezen centraal en stabiliserende oefeningen. Het gaat vaak om het aanleren van de juiste spierspanning en timing van je bekken, rug- en buikspieren.

Bij zwangeren begeleiden we zwangerschapsperiode en bezoeken je na bevalling thuis voor een mama-fit programma voor het bekken de onderrug en de buik.

Benieuwd naar je stress profiel? Wil je minder last hebben van stress? Wil je een stressmeting doen? Maak kennis met Fysiotherapie Eindhoven .

Letterlijk betekent biofeedbacktraining  dat je informatie terugkrijgt van biologische processen in je lichaam. Bij Sens beweegt je meten we realtime en tegelijkertijd signalen als hartslag, ademhaling, huidgeleidingtemperatuur en spierspanningen. We meten en trainen de signalen in rust en bij activiteiten. Zo leer je o.a. wat je nodig hebt om stress aan te pakken. Het biofeedback stressprofiel maakt zichtbaar of het lichaam adequaat reageert op spanningen en of je in staat bent om te ontspannen. Door biofeedbacktraining leer je je lichaam beter te sturen en ervaar je een betere mentale en fysieke gezondheid.

Last van werkgebonden klachten als stress, spierspaningen, RSI dan helpt een bedrijfsfysiotherapeut van fysiotherapie Eindhoven je graag verder.

De bedrijfsfysiotherapeut maakt een probleemanalyse en op basis van je verhaal en klachten wordt er een behandelplan opgesteld. Sens beweegt je ondersteunt bij terugkeer naar werken ( reïntegratie) en kan desgewenst advies uitbrengen richting bedrijf.

Fysiotherapie Eindhoven komt op diverse bedrijfslocaties en voorziet medewerkers en bedrijven in zowel cure als care trajecten. Beter Slapen, Mindful@work, Stress@work, Coaching@work.

De bedrijfsfysiotherapeut is opgeleid om, na grondig onderzoek, op bedrijfsniveau arbozorg te verlenen.

Medical taping bij Sens beweegt je Eindhoven ondersteunt het herstel van weefsel.

De meest voorkomende toepassingen van medical taping bij fysiotherapie Eindhoven:

 • (Na)behandeling van blessures aan het bewegignsapparaat als rug, schouder, knie kuitklachten
 • Behandelingen van problemen door overbelasting als RSI, tenniselleboog of golfarm)
 • Bescherming van gewrichten ( luxatei, hypermobiliteit)
 • Reduceren van ontstekingen
 • Hooikoorts taping
 • vermindering van klachten door oedeemvorming, stuwing, bloeduitstortingen.
 • Correctie van lichaamshouding of standsverandering van een gewricht.
 • Bestrijding van spierspanningshoofdpijn.

Bij Sens werken specialisten ouderenzorg. Zij helpen vallen te voorkomen en valangst te overwinnen. Zo kunnen ouderen langer zelfstandig en actief blijven. Fysiothe

Fysiotherapie Eindhoven, Sens beweegt je is aangesloten bij Valnet (link www.valnet.info)

Door te spelen en te bewegen ontdekken kinderen hun wereld en ontwikkelen zij hun zintuigen en motoriek. Kinderfysiotherapeuten zijn specialist in de beweging en sensorische ontwikkeling van kinderen.

Voor wie?

Kinderfysiotherapie is er voor kinderen met bewegingsproblemen. Klachten kunnen van lichamelijk aard zijn als houdngsproblemen of motoriek maar kunnen ook beperkingen met zich meebrengen op sociaal vlak. Elk kind heeft een eigen persoonlijkheid en ontwikkelt zich op eigen wijze. Dat is het uitgangspunt bij fysiotherapie Eindhoven.

Veel voorkomende verwijzingen voor kinderfysiotherapie zijn:

 • Houdngsproblemen
 • Motorische ontwikkelingsachterstand
 • Afwijkend looppatroon
 • Moeite met bewegen
 • Ademproblemen
 • Schrijfproblemen
 • Sensorische problemen

Is Kinderfysiotherapie nodig of niet?

Soms is het heel duidelijk, maar dat is niet altijd zo. Het is soms lastig voor ouders na te gaan welke vaardigheden bij bepaalde leeftijd wordt verwacht en te onderscheiden of er sprake is van afwijkend gedrag of dat je kind “ergens” last van heeft. Daarom kunt u bij twijfel  een screenignsafspraak maken. Aan de hand van de screening adviseert de kinderfysiotherapeut u of behandeling, eventueel aanvullend onderzoek nodig is. Ook de kosten van screening worden volledig vergoed door de verzekeraar.

Samenwerking?

Fysiotherapie Eindhoven werkt damen met consultatie bureaus, GGD, scholen, intern begeleiders.

Vergoeding?

Kinderfysiotherapie wordt 100% vergoed uit de basisverzekering ( zonder eigen bijdrage , zonder eigen riisico). Een verwijzing van huisarts of specialist is niet nodig.

Wij verzorgen voor artsen/school onderzoeks en voortgangsrapportages.

Fysiotherapeuten bij Sens beweegt je behandelen cliënten met inslaap of doorslaapproblemen. Op moment dat chronische pijnklachten de slaapduur of kwaliteit van slaap beperken is slaaptherapie raadzaam.

Slaaptherapie bij  fysiotherapie Eindhoven is gericht op:

 • Slaaphygiene/ slaaphoudingen en eventuele pijnreductie
 • Slaapduur adviezen en trianing
 • Slaaprestrictie
 • Stimuluscontrole
 • Biofeedbacktraining bij stress gerelateerde slaapproblemen.
 • Gebruik van ondersteunende materialen als o.a. lichttherapie lampen.

Wilt u graag weten hoe we u kunnen helpen?