Biofeedback meting Sens beweegt je Eindhoven

Voor een biofeedback meting kan je op diverse locaties van Sens beweegt je in Eindhoven terecht voor een biofeedback meting. Biofeedback heeft bewezen toegevoegde waarde bij onder andere stress gerelateerde klachten, burn-out, (hoofd)pijn, hoge bloeddruk en stress. Het meten van de biofeedback kan op alle locaties in Eindhoven, locaties Woensel, Strijp-S en Boschdijk. De biofeedback meting wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Maak snel een afspraak op een van onze locaties in Eindhoven.

Hoe werkt een biofeedback meting?

Voor het meten van stress maken we gebruik van biofeedback meetapparatuur. Biofeedback is een methode waarbij verschillende lichaamssignalen tegelijkertijd gemeten worden: ademhaling, hartslag, spierspanning, handtemperatuur en handvochtigheid. De meetwaarden zijn zichtbaar in grafieken en worden op een scherm getroond. Zo krijg je zelf direct terugkoppeling van je lichaamssignalen. De gemeten waarden worden door je biofeedback therapeute vergeleken met normaalwaarden waardoor bekend wordt of er sprake is van fysiologische stress/spanning. Verder wordt er nagegaan of er voldoende snel herstel plaatsvindt na een stressreactie. Iets wat ontbreekt bij chronische stress. Ook kun je zien wat voor jou helpt om dieper te ontspannen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het handhaven van de energiebalans, inspanning afwisselen met ontspanning, gezonde leefstijl, time-management, zingeving en vermijden van persoonlijke valkuilen. De meetapparatuur wordt op verschillende manieren ingezet tijdens je herstel training.

Meer informatie over stress en burn-out

Bij spanning en stress gaat het lichaam zich instellen om in actie te komen. Dit proces wordt gestuurd vanuit je oerbrein. Bij dieren zie je tijdens dreiging dat ze snel moeten vechten of vluchten. Om dit te kunnen doen, gaat de hartslag omhoog, gaan spieren aanspannen, stijgt de alertheid en komt extra energie vrij. Bij mensen gebeurt het ook, maar meestal gaat het niet om een fysieke bedreiging. Wij hebben te maken met psychische “bedreigingen”, zoals situaties waarin we de controle verliezen, een hoge werkdruk of veel zorgen. Net als dieren komen we dan in een staat van paraatheid. Dit kost veel energie. Wanneer we langere tijd in deze toestand verkeren, komen we energie tekort. We plegen, bij onvoldoende herstel, dan roofbouw op ons lichaam. Er kunnen klachten ontstaan zoals moeheid, een futloos gevoel, aandacht- en concentratieverlies, geheugenproblemen, slaapproblemen, pijn in nek en schouders, snel geïrriteerd zijn en een druk of chaotisch hoofd. Hoe verder we in dit proces van roofbouw geraken, des te moeilijker is het om te ontspannen. Zo ontstaat een neergaande spiraal: er is al te weinig energie en door een onvermogen om te ontspannen komt er nog minder energie in het lichaam terug. Tijdens de biofeedback meting Bij Sens beweegt je in Eindhoven leer je wat je  moet doen om je energiereserves aan te vullen en beter te herstellen. Via een biofeedback meting wordt in kaart gebracht of het lichaam in voldoende mate kan ontspannen en herstellen. Als dat niet het geval is, leer je via biofeedback behandeling om een betere controle te krijgen over stressreacties en om op effectieve wijze te ontspannen. Bij Sens biofeedback-meting-eindhoven wordt gewerkt met de CSR (Chronische Stress Reversal) waarbij interventies als ademtraining, ontspanningstraining, conditie opbouw, gezonde leefstijl, time-management, persoonlijke effectiviteit en terugvalpreventie worden aangeboden op maat.

https://www.sensbeweegtje.nl/stress-meting/