Reumatische aandoeningen

Reumatische aandoeningen komen veel voor, zeker bij 2 miljoen Nederlanders. Reuma omvat meer dan 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen die in ernst kunnen variëren van licht tot ernstig, zelfs invaliderend.

Drie catogorieën

De klachten worden doorgaans veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beiden. Ook kunnen persoons- en werkgebonden factoren een belangrijke rol spelen bij het ontstaan, verergeren of het in stand houden van RSI.
Door de oorzaak te analyseren en daar veranderingen in aan te brengen, kunnen wij je begeleiden in het oplossen van je klachten, onder andere door het gebruik van een spierspanningsmeter.

  • Ontstekingsreuma. Hieronder vallen aandoeningen waarbij ontstekingsreacties in het lichaam onder andere gewrichten beschadigen. Reumatoïde Artritis is de meest bekende vorm.

  • Artrose. Hierbij verslechtert het kraakbeen in de gewrichten.
  • Wekedelenreuma. Hieronder vallen aandoeningen aan onder andere spieren, banden, pezen en het kapsel om gewrichten. Fybromyalgie is hiervan een voorbeeld maar ook hypermobiliteit ( te laxe banden rondom gewrichten)

Onze diensten

De oefentherapeut Mensendieck-Cesar is specialist in het aanleren van een correcte manier van bewegen om zo fysieke klachten te verminderen en te voorkomen.

Met behulp van massage, manuele technieken en training behandelt de fysiotherapeut lichamelijke klachten die het gevolg zijn van een verkeerde beweging, een val, een ongeluk, een ziekte of ouderdom.

Sens(e) zwanger bestaat uit twee programma’s, voor en na de bevalling, om klachtenvrij van je zwangerschap te genieten en je conditie na de bevalling weer snel op peil te hebben.

Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een running therapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische- of stress gerelateerde klachten.

Als je écht stil staat bij jezelf zal je na verloop van tijd voelen wat je eigenlijk écht wilt in je leven. Je leert mindfulness te gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ongewenste gewoonten.

Vitale medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Sens in bedrijf adviseert bedrijven op het gebied van gezondheidsmanagement en traint medewerkers in gezond werken.

De oefentherapeut Mensendieck-Cesar is specialist in het aanleren van een correcte manier van bewegen om zo fysieke klachten te verminderen en te voorkomen. De fysiotherapeut is beweegspecialist en kan pijnklachten direct verminderen. Bij Sens beweegt je werken slaaptherapeuten , bekkentherapeuten kindertherapeuten en arbeidstherapeuten.

Onze werkwijze

  • Uitgebreid vraaggesprek over je klachten en wensen voor herstel

  • Houdings- en bewegingsonderzoek

  • Behandelplan en toelichting

  • Persoonlijke begeleiding in bewustwording van gezond gedrag

  • Je krijgt oefenstof en adviezen toegestuurd

  • Mogelijkheid voor tussentijds contact/ e-health

  • Inlogmogelijkheid in je eigen dossier

Wat zeggen clienten over ons?

Door de therapie kan ik nu veel beter omgaan met mijn stress!

Robin ter Avest

Door de slaaptherapie voel ik me veel energieker en geniet ik weer volop van het leven.

Jur Geerts

Door mijn therapie bij Lonneke ben ik de gymles weer leuk gaan vinden. Ik durf nu ook mee te doen met voetballen op het plein.

Evi Jongepier

Mijn kind is veel zelfverzekerder geworden en minder gespannen tijdens bewegen, dat is fijn om te zien. Ze heeft duidelijk meer plezier in activiteiten gekregen.

Taco kisjes

In plaats van Nee zeggen, zeg ik nu duidelijk JA tegen wat ik wel kan en wil doen.

Illia Vaskovich

Nooit gedacht dat ik fitter en blijer word van hardlopen!

Monique van Zonneveld

Wilt u graag weten hoe we u kunnen helpen (beter te) bewegen?