Valpreventie

Met het ouder worden stijgt de kans op vallen. Ongeveer één op de drie 65-plussers valt jaarlijks minstens één keer. Eén op de tien ouderen die valt, loopt daarbij een verwonding als bijvoorbeeld een gebroken heup aan op. Zijn mensen bang om te vallen, worden zij vaak steeds minder actief wat kan leiden tot vereenzaming

Oorzaken

Vallen heeft verschillende oorzaken. Soms heeft dat te maken met de persoon zelf, soms met de omgeving. Ouderen kunnen last hebben van duizeligheid, slechter zien of verminderde spierkracht waardoor ze minder stevig op de benen staan. Ook urine-incontinentie is soms een oorzaak van vallen omdat men snel naar het toilet wil. Gevaren in de omgeving zijn bijvoorbeeld slechte verlichting, hoge drempels, losliggende kleedjes of een te lage bank. Hoewel niet elke val voorkomen kan worden, is het zeker mogelijk om maatregelen te treffen die het risico van vallen sterk verkleinen.

Gevolgen

Zowel vallen als valangst kunnen grote gevolgen hebben voor de manier waarop mensen hun dagelijks leven invullen. Zelfstandig boodschappen doen, tuinieren of andere hobby’s uitvoeren, het zijn allemaal activiteiten die in het gedrang kunnen komen door vallen of valangst. Wij zullen uw valrisico door middel van een persoonlijk gesprek en enkele korte testen in kaart brengen. Vervolgens krijgt u advies over wat u kunt doen om vallen te voorkomen.

Onze diensten

De oefentherapeut Mensendieck-Cesar is specialist in het aanleren van een correcte manier van bewegen om zo fysieke klachten te verminderen en te voorkomen.

Met behulp van massage, manuele technieken en training behandelt de fysiotherapeut lichamelijke klachten die het gevolg zijn van een verkeerde beweging, een val, een ongeluk, een ziekte of ouderdom.

Sens(e) zwanger bestaat uit twee programma’s, voor en na de bevalling, om klachtenvrij van je zwangerschap te genieten en je conditie na de bevalling weer snel op peil te hebben.

Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een running therapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische- of stress gerelateerde klachten.

Als je écht stil staat bij jezelf zal je na verloop van tijd voelen wat je eigenlijk écht wilt in je leven. Je leert mindfulness te gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ongewenste gewoonten.

Vitale medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Sens in bedrijf adviseert bedrijven op het gebied van gezondheidsmanagement en traint medewerkers in gezond werken.

De oefentherapeut Mensendieck-Cesar is specialist in het aanleren van een correcte manier van bewegen om zo fysieke klachten te verminderen en te voorkomen. De fysiotherapeut is beweegspecialist en kan pijnklachten direct verminderen. Bij Sens beweegt je werken slaaptherapeuten , bekkentherapeuten kindertherapeuten en arbeidstherapeuten.

Onze werkwijze

  • Uitgebreid vraaggesprek over je klachten en wensen voor herstel

  • Houdings- en bewegingsonderzoek

  • Behandelplan en toelichting

  • Persoonlijke begeleiding in bewustwording van gezond gedrag

  • Je krijgt oefenstof en adviezen toegestuurd

  • Mogelijkheid voor tussentijds contact/ e-health

  • Inlogmogelijkheid in je eigen dossier

Wat zeggen clienten over ons?

Door de therapie kan ik nu veel beter omgaan met mijn stress!

Robin ter Avest

Door de slaaptherapie voel ik me veel energieker en geniet ik weer volop van het leven.

Jur Geerts

Door mijn therapie bij Lonneke ben ik de gymles weer leuk gaan vinden. Ik durf nu ook mee te doen met voetballen op het plein.

Evi Jongepier

Mijn kind is veel zelfverzekerder geworden en minder gespannen tijdens bewegen, dat is fijn om te zien. Ze heeft duidelijk meer plezier in activiteiten gekregen.

Taco kisjes

In plaats van Nee zeggen, zeg ik nu duidelijk JA tegen wat ik wel kan en wil doen.

Illia Vaskovich

Nooit gedacht dat ik fitter en blijer word van hardlopen!

Monique van Zonneveld

Wilt u graag weten hoe we u kunnen helpen (beter te) bewegen?