Klachten bij zwangerschap

De meest voorkomende klachten bij zwangerschap zijn pijnklachten rondom het bekken , de lage rug en vermoeidheid. Bij Sens beweegt je zijn er speciaal opgeleide therapeuten.

Vraag advies

Ons advies is bij beginnende klachten advies te vragen. Zwanger zijn is namelijk heel bijzonder, je bent in verwachting van jullie kindje en wil daar ook graag van genieten. Pijnklachten, ongemak en onzekerheid over wat er komen gaat kan het blije gevoel in de weg staan.

De dagelijkse dingen gaan ook gewoon door, ondanks dat er zoveel gebeurt in je lijf. Niet alleen gewichtstoename is aan de orde maar je lichaam zal ook anders reageren. Zo kan het zijn je stabiliteit verminderd, de spierspanning toeneemt in de rug of schouders of dat je bekkenbanden duidelijk voelbaar zijn. Ook hormonale veranderingen die bij het zwanger zijn horen hebben invloed op je lichaam en geest. Er is dus letterlijk van alles in beweging in jezelf. Door persoonlijke adviezen voorkom je klachten in de zwangerschap, ben je goed voorbereid op de bevalling en kun je ook na afloop van de bevalling profijt hebben van de tips, adviezen en je fitheid.

We leren je

 • Hoe je lichaam verandert tijdens de zwangerschap en wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen
 • Gunstige houdingen tijdens de zwangerschap (basishoudingen zitten,staan, tillen, bukken)
 • Behandelplan en toelichting
 • Goed bewegen thuis en/of je werk
 • Stabiliteit van je bekken kunt behouden
 • Trainen van spierkracht tijdens de zwangerschap
 • Een goede voorbereiding op de bevalling

Onze diensten

De oefentherapeut Mensendieck-Cesar is specialist in het aanleren van een correcte manier van bewegen om zo fysieke klachten te verminderen en te voorkomen.

Met behulp van massage, manuele technieken en training behandelt de fysiotherapeut lichamelijke klachten die het gevolg zijn van een verkeerde beweging, een val, een ongeluk, een ziekte of ouderdom.

Sens(e) zwanger bestaat uit twee programma’s, voor en na de bevalling, om klachtenvrij van je zwangerschap te genieten en je conditie na de bevalling weer snel op peil te hebben.

Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een running therapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische- of stress gerelateerde klachten.

Als je écht stil staat bij jezelf zal je na verloop van tijd voelen wat je eigenlijk écht wilt in je leven. Je leert mindfulness te gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ongewenste gewoonten.

Vitale medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Sens in bedrijf adviseert bedrijven op het gebied van gezondheidsmanagement en traint medewerkers in gezond werken.

De oefentherapeut Mensendieck-Cesar is specialist in het aanleren van een correcte manier van bewegen om zo fysieke klachten te verminderen en te voorkomen. De fysiotherapeut is beweegspecialist en kan pijnklachten direct verminderen. Bij Sens beweegt je werken slaaptherapeuten , bekkentherapeuten kindertherapeuten en arbeidstherapeuten.

Onze werkwijze

 • Uitgebreid vraaggesprek over je klachten en wensen voor herstel

 • Houdings- en bewegingsonderzoek

 • Behandelplan en toelichting

 • Persoonlijke begeleiding in bewustwording van gezond gedrag

 • Je krijgt oefenstof en adviezen toegestuurd

 • Mogelijkheid voor tussentijds contact/ e-health

 • Inlogmogelijkheid in je eigen dossier

Wat zeggen clienten over ons?

Door de therapie kan ik nu veel beter omgaan met mijn stress!

Robin ter Avest

Door de slaaptherapie voel ik me veel energieker en geniet ik weer volop van het leven.

Jur Geerts

Door mijn therapie bij Lonneke ben ik de gymles weer leuk gaan vinden. Ik durf nu ook mee te doen met voetballen op het plein.

Evi Jongepier

Mijn kind is veel zelfverzekerder geworden en minder gespannen tijdens bewegen, dat is fijn om te zien. Ze heeft duidelijk meer plezier in activiteiten gekregen.

Taco kisjes

In plaats van Nee zeggen, zeg ik nu duidelijk JA tegen wat ik wel kan en wil doen.

Illia Vaskovich

Nooit gedacht dat ik fitter en blijer word van hardlopen!

Monique van Zonneveld

Wilt u graag weten hoe we u kunnen helpen (beter te) bewegen?