Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een therapie welke gericht is op het afvoeren van oedeem. Oedeem is een abnormale opeenhoping van vocht, welke ontstaat door een verstoorde balans tussen de aan- en afvoer van vocht.
Er bestaan verschillende soorten oedeem: algemeen oedeem (bijv. als gevolg van een hart- of nierafwijking), veneus oedeem (bij het niet goed functioneren van de bloedvaten), lipoedeem (dit is een combinatie van opstapeling van vet en vocht) en lymfe oedeem.

Oorzaken van lymfe oedeem kunnen zijn: een aangeboren defect van de lymfevaten (primaire lymfe oedeem), maar ook als gevolg van een operatie kan oedeem ontstaan (secundair lymfe oedeem). Een voorbeeld van secundair lymfe oedeem is oedeem in de arm na behandeling bij borstkanker.

De oedeemtherapeut kan door middel van verschillende behandeltechnieken de afvoer van het vocht stimuleren:

 • Voorlichting ten aanzien van leefregels (werk, sport) en huidhygiene
 • Manuele lymfedrainage
 • Compressie therapie (o.a. zwachtelen)
 • Lymfetaping
 • Exercise therapy

Een belangrijk (eind)doel is uiteindelijk zelfmanagement, waarbij de cliënt leert zelf op een adequate manier het oedeem te ‘behandelen’ en reguleren.

Wilt u mee informatie over deze vorm van therapie? Neem dan contact op

Our services

De oefentherapeut Mensendieck-Cesar is specialist in het aanleren van een correcte manier van bewegen om zo fysieke klachten te verminderen en te voorkomen.

Met behulp van massage, manuele technieken en training behandelt de fysiotherapeut lichamelijke klachten die het gevolg zijn van een verkeerde beweging, een val, een ongeluk, een ziekte of ouderdom.

Sens(e) zwanger bestaat uit twee programma’s, voor en na de bevalling, om klachtenvrij van je zwangerschap te genieten en je conditie na de bevalling weer snel op peil te hebben.

Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een running therapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische- of stress gerelateerde klachten.

Als je écht stil staat bij jezelf zal je na verloop van tijd voelen wat je eigenlijk écht wilt in je leven. Je leert mindfulness te gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ongewenste gewoonten.

Vitale medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Sens in operation adviseert bedrijven op het gebied van gezondheidsmanagement en traint medewerkers in gezond werken.

The Mensendieck-Cesar exercise therapist is a specialist in learning a correct way of moving in order to reduce and prevent physical complaints. The physiotherapist is an exercise specialist and can immediately reduce pain complaints. At Sens you work with sleep therapists, pelvic therapists, child therapists and occupational therapists.

Our method

 • Extensive interview about your complaints and wishes for recovery

 • Posture and movement research

 • Treatment plan and explanation

 • Personal guidance in raising awareness of healthy behavior

 • You will receive practice material and advice

 • Possibility for interim contact/e-health

 • Login option in your own file

What do clients say about us?

Thanks to the therapy, I can now deal with my stress much better!

Robin ter Avest

Sleep therapy makes me feel much more energetic and I enjoy life to the full again.

Jur Geerts

Thanks to my therapy with Lonneke, I have started to enjoy gym class again. I now also dare to participate in playing football on the square.

Evi Jongepier

My child has become much more confident and less tense when moving, which is nice to see. She has clearly enjoyed activities more.

Taco kisses

Instead of saying No, I now clearly say YES to what I can and want to do.

Illia Vaskovich

I never thought that running would make me fitter and happier!

Monique van Zonneveld

Wilt u graag weten hoe we u kunnen helpen (beter te) bewegen?